Pagina's

De nieuwe tuut.

Dus de rooie Partner heeft het net voor kerst vorig jaar voor gezien gehouden. Geheel onvrijwillig moet ik er aan toevoegen.

Dus moesten we op zoek naar iets nieuws. Met het openbaar vervoer naar het werk heeft niet zoveel zin. Naast het feit dat het Nederlandse openbaar vervoer niet de meest betrouwbare manier van rijzen is in deze wereld, is het ook gewoon duurder. Duurder! nu vraag ik je. waarom is er dan openbaar vervoer?

Maar goed auto: Op Zaterdag op pad dan  maar, huur autootje geregeld voor het leeghalen van het wrak. En daarna door langs wat dealers. Gelukkig is er internet dus had ik een lijstje met potentiële opvolgers.

Even voor de beeldvorming: sneeuw, heel veel sneeuw. Op alle daken van de auto's op de parking bij de dealers. En om een lang verhaal kort te maken: we kwamen uiteindelijk de witte Expert tegen. De baas het dealerschap was te lui om de ruit schoon te maken en reed de auto dus met open deur de garage binnen zodat hij tien minuten onder de blower van de garage kon ontdooien En na de koffie dan maar op pad.

Ja het is dus wel ff wennen. Hij is breder, hoger en langer. Groter dus

Knoop doorgehakt en we zijn nu de trotse eigenaar van de bus geworden.

En dan nu de verbouwing. Dat is dan wel jammer dat het vriest, dat maakt klussen stuk lastiger. Gelukkig mag ik af en toe gebruik maken van een timmerfabriek in Brabant. En na twee weekenden binnen gestaan te hebben, en meerdere avonden thuis voor de deur met heel veel kleren aan klussen, is het dan eindelijk zover: We gaan op vakantie!!!

En dan nu de foto's van het proces:

Eerst de betimmering van de vorige gebruiker er uithalen.









En dan kan er gewerkt worden aan de nieuwe indeling.
























Om gebruik te mogen maken van de klusfabriek moest er af en toe wel het een en ander verhuisd worden natuurlijk.



Het eindresultaat is behoorlijk naar ons zin.



Meer foto's binnenkort op het vakantie blog

De oplossing?

Vandaag maart de ANWB weer reclame voor hun website. Samen met SNP hebben ze weer leuke wandelingen door Nederland uitgezet. En deze wandelingen zijn weer te downloaden.

Erg grappig is natuurlijk dat het geen route maar een track is. en je heel erg goed kunt zien waar de mannen echt hebben gelopen, waar de picknick heeft plaatsgevonden enz.

Jammer is dat je daar helemaal geen last van wil hebben natuurlijk als je aan het wandelen bent in de natuur. Dan wil je alleen als het echt noodzakelijk is een aanwijzing van je GPS en niet iedere tien meter weer een piepje horen

Gelukkig is de oplossing ook heel eenvoudig tegenwoordig; BaseCamp

Waarschijnlijk ben ik dus niet de enige in mijn strijd tegen de track. BaseCamp is nu namelijk uitgerust met een "route van track maken.." tool.

En ik moet zeggen dat ik aangenaam verrast ben. Van de Texel route van de ANWB, die bestond uit 472 trackpoints voor dag 1 heeft het slimme stukje software een route gemaakt van 46 route punten, allemaal netjes genummerd. Sjapoo!!

En voor zover ik nu kan zien zijn alle afslagen netjes opgenomen in de route en kan er op geen enkele kruising nog twijfel ontstaan. Waarvoor onze hartelijke dank uitgaat naar de programmeurs van Garmin.

Eric

Een GPS met de "Groene Code"

Vandaag zijn de nieuwe modellen uitgeleverd! 

De 450T ligt klaar voor de nieuwe gebruiker.

En Garmin heeft besloten om ook de gebruiksaanwijzing uit de GPS verpakking te halen!!

Bespaart gewicht, milieu, en kosten natuurlijk.

"maar hoe....?"


Nou heel eenvoudig: in de verpakking zit een los velletje papier waar alles opstaat wat je moet weten. Namelijk:
  1. Koppel het GPS aan de pc (of mac)
  2. open het genoemde bestand (op het blaadje staat welk bestand)
  3. en volg de aanwijzingen op het scherm.
Zo te zien kom je op de site van garmin uit, alwaar je de handleiding kunt vinden. Dan kun je er zelf voor kiezen hem uit te printen (print dan alleen je eigen taal uit natuurlijk), en wordt je gelijk uitgelegd wat het belang van updaten is en hoe dat te doen.

Geweldig toch?

Nu nog een GPS met internet, dan zijn we helemaal klaar.

Geruchten?

Voor een ieder die het een beetje bij wil houden of anderzijds interesse heeft:

BaseCamp; tot voor kort wisten wij allen niet beter dan dat men eerst MapSource diende te installeren alvorens je überhaupt BaseCamp kon opstarten.

Voor BaseCamp was er namelijk een kaart nodig.

Maar na de cursus van dit weekend wist een klant mij te melden dan BaseCamp gewoon opstart na douwloaden, en dat er dan een soort van basiskaart zichtbaar wordt. Meet andere woorden: je kan gewoon gratis aan software komen voor je ( niet seriële ) Garmin toestel. Hiermee kun je dan vrolijk aan de slag om routes te maken en je tracks te bewerken.

Mocht je later toch nog kaarten kopen dan wordt MapSource automatisch geïnstalleerd.

Voor heel veel mensen kan dit een hoop ellende schelen, en dit maakt et nu ook mogelijk om satellietfoto's op je toestel te zetten zonder dat je kaarten voor je toestel heb gekocht. (BirdsEye)

LET OP!!! omdat het product kaarten in 3D wil laten zien (zoals ik op de cursus heb voorgedaan) is het wel belangrijk dat er een beetje goede videokaart in je pc zit, Voor Mac gebruikers: vanaf G4 geen enkel probleem.

Ga dat zien!!

Wat is waterdicht?

Is het GPS waterdicht?

Een veel gestelde vraag. Het antwoort is altijd : Ja.

Maar hoe waterdicht is hij nu echt?

Daar  is een standaard voor, de IPX standaard. Dus voor een ieder die het weten wil is hier het overzicht van de IPX standaard:

IPX-0
Geen bijzondere bescherming
IPX-1
Beschermd tegen vallende water Gelijk aan 3-5mm regenval per minuut voor een duur van 10 minuten. Eenheid wordt gebracht in zijn normale werk toestand.
IPX-2
Beschermd tegen vallende water gekanteld tot 15 graden - Zelfde als IPX-1, maar eenheid is getest in 4 vaste posities - gekanteld 15 graden in elke richting van de normale functiestand.
IPX-3
Beschermd tegen sproeien water - water tot 60 graden van verticaal op 10 liter / min bij een druk van 80-100kN/m2 voor 5 mi.
IPX-4
Beschermd tegen opspattend water - Zelfde als IPX-3, maar het water is gespoten in alle hoeken.
IPX-5
Beschermd tegen waterstralen - Water geprojecteerd op alle hoeken door middel van een 6.3mm sproeier met een hoeveel van 12,5 liter / min bij een druk van 30kN/m2 gedurende 3 minuten op een afstand van 3 meter.
IPX-6
Beschermd tegen zware zeeën - Water geprojecteerd op alle hoeken door middel van een 12.5mm sproeier op een hoeveelheid van 100 liter / min bij een druk van 100kN/m2 gedurende 3 minuten op een afstand van 3 meter.
IPX-7
Beschermd tegen water - Onderdompeling gedurende 30 minuten op een diepte van 1 meter.
IPX-8
Beschermd tegen water onderdompeling - De apparatuur is geschikt voor continue onderdompeling in water onder de voorwaarden die zijn vastgesteld door de fabrikant.
IP-65
Een apparaat met de aanduiding IP-65 is een stofbestendig en spatdicht toestel. Stofvrij: Aanrakingsveilig doordat de behuizing geheel dicht is. Volledige bescherming tegen stof. Waterbestendig: Geen water indringing indien bespoten (100 l/min) onder eender welke hoek.